Почти половината българи (49,9%) са сигурни, че войната в Украйна няма

...
Почти половината българи (49,9%) са сигурни, че войната в Украйна няма
Коментари Харесай

Симпатизантите на БСП, Възраждане и ИТН - най-големи скептици за края на войната

Почти половината българи (49,9%) са сигурни, че войната в Украйна няма да завърши до края на 2024 година, сочи изследване на " Галъп Интернешънъл " особено за Българска национална телевизия. Под една трета (30,7%) са уверени, че краят й ще пристигна преди 2025-та, 19% не могат да дадат отговор.

Симпатизантите на ГЕРБ и " Продължаваме промяната " са измежду най-оптимистично настроените - съвсем половината виждат края на съветската експанзия скоро. Най-големи скептици са гласоподавателите на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН ", като при последните съвсем две трети са уверени, че войната ще продължи по-дълго.

По работен статут съвсем половината служители на държавна заплата виждат края до година, а с най-песимистични упования са работещите на частно.

Очаквано, младите и нискообразованите най-често нямат отговор на въпросите от изследването.

Изследването е извършено за Българска национална телевизия сред 1 и 9 февруари 2024 година измежду 808 души по метода " лице в лице " с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 54 хиляди души.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР